Mikor a magyar paraszti konyha találkozik a mediterránnal

Mit tegyen az ember lánya, ha

kint afrikai időjárás van,
és MOST szeretne főtt ételt,
és nincs otthon "semmi"?

A régi nagy kísérletet beteljesítve stercet csináltam.
Forró olajon lisztet pirítottam, a végén egy kicsi forró vizet bele. Nem emlékszem, a Nagyi horvátul hogy hívta, de emlékeimben egy vonyarci nyár van, kovászos uborkával és aludttejjel ettük. Most emellé paradicsomot, olajbogyót, és házi joghurtot tettem (ha már a hűtőben álmatlan a tej).
Öt percnél többet nem töltöttem a tűzhely mellett. Egy Istenélmény volt.

Most pedig visszatérek a nagyapám szívszorító ötvenhatos naplójához és KAF verseihez.

Megjegyzések

senkisemolvassa üzenete…
Teccik, ahogy főzöl... :-)