Reggeli pörgés

Ma megfigyeltem, hogy hogyan telik el egy átlagos reggel.
Általában Jakab ébreszt (van, hogy pár perccel előbb ébredek). Akkor pisil a bilibe, visszapelenkázom, és még játszunk egy kicsit az ágyban (előszeretettel mászik föl az apjára, rugózik, vigyorog és élvezi, hogy reggel van).
Aztán fölöltöztetem, mert a konyhában vagy hat-hét fokkal hidegebb van, és fölteszem a kávét, teát, zabkását, majd míg azok elkészülnek, elpakolom a tiszta edényeket (mindezt fél kezemben Jakabbal).
Közben általában megjön a reggeli kaki, vagy a vödörbe-csapba, vagy a pelusba, egy vagy két (vagy három vagy négy) részletben, akkor peluscsere, közben kész a kávé, a tea, a zabkása, bele vagy nyolcféle cucc külön-külön (szezámmag, mazsola, szárított cékla stb), és igyekszem két pelenkamosás közben ülve megreggelizni.
Aztán előkészítem az ebédet (spenót elő, kenyeret beáztatni stb), közben pakolom a szennyes edényt, megcsinálok hat szendvicset a Kedvesnek, a szemetest kicserélem, majd a szobában a tiszta ruhát el, következő mosást be, föl is öltözöm menet közben, és figyelem Jakabot, mert felkelés után háromnegyed órával már éhes, illetve hogy ne rántson magára semmit, ne egyen olyat, amit nem kéne, és egyáltalán, életben maradjon...
Mindezt csupán háromnegyed héttől nyolcig.
Ja, mosogatni, arra már nem jut idő reggel. Majd valamikor napközben...

Megjegyzések