egy régi levél


Kedveseim, 
megosztom veletek ezt a régi levelet, mert én minden egyes alkalommal, amikor ránézek az eredeti olasz szövegre, megvigasztalódom és jókedvre derülök. 
Szeretettel.

 Kedves C!
Isten hozott otthon, a te sivatagodban!
Igen, Isten mindig virraszt a gyermekei fölött, ahogy Jn 22-ben mondja Jézus: „Isten a hegyről lát, sőt, gondoskodik”
Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden áldott nap, és kövessen (mondja Jézus)… és meg fogja találni az örök életet!

Alessandro d’Avenia, egy olasz író azt mondja, hogy az élet olyan, mint egy folyó. A forrás csöndességében és kicsinységében születik, aztán egyre-egyre nagyobb lesz, és amikor akadályokkal találkozik, énekel. Így az akadályok, amikkel te találkozol, amelyek a te történetedhez tartoznak, ha a fénybe emeled, az Evangélium igazságával szembesíted azokat, akkor látod, hogy ezek azok az akadályok, melyektől az életed énekel!
Gondolj arra a nehéz szituációra az életedben, gondold végig, mi történt, hogy végül megszabadultál abból a helyzetből, és lásd a megszabadító örömöt, amit a szívedben hordozol! Az a te éneked az életről.
Alessandro d’Avenia mindig azt mondja, a szépség a határokból születik. Az első határ: a te áldott hétköznapjaid. Ott van a sivatag, ahol Jézus beszél a te szívedhez. Tudd, hogy a Szél a sivatagban fúj, s azért érzik, mert akadályokkal találkozik. Semmit ne dobj el, ne tagadj le a történetedből. A Lélek Szele ott érződik, a szenvedésedben. Tudd: az Isten-szeretőknek minden a javukra válik, és az ő tervei szerint vannak meghívva. (Rm 8. 28)

Szeretlek, és imádkozom érted, hogy ne véssz el.
Jézus és Szűz Mária állandóan legyenek jelen az életedben. Egyedül Jézus, egyedül Jézus. Egyedül Ő az az öröm, amelyik soha nem múlik el. Nem ígérem, hogy Jézussal az utad egyenes lesz, és az életed könnyű, de azt igen, hogy Ő soha nem hagy el.
Napi fél óra (imádság) újra és újra az Orvoshoz emel téged. Ne félj az élettől, csak állj vele szembe, és ne húzd be a vállaidat. Kérj segítséget a Szűzanyától a rózsafüzérben.

Legyen az Úr a te örömöd, a te éneked és az erőd.
Fivéred az Úrban, 
Fr. M.

Megjegyzések