focaccia pugliese - kenyerlangos az olasz csizma sarkarol

1 kg liszt kozepebe tegyunk fel evokanal meleg vizben feloldott so, egy felfuttatott eleszto, negy evokanal olivaolaj, es fel kilo fott, langyos krumplit àttorve. Ezt fel liter tejet fokozatosan hozzaadva kezzel kavarjuk ossze apro mozdulatokkal, mig ragacsos, ruganyos, nokedliszeru tesztat kapunk.
Ezt kelesszuk, mig kb a duplajara dagad, majd olajozott tepsibe rakjuk (ennel a resznel mar nem voltam ott, mert mennem kellett, csak hallomàsbol es az eredmenybol tudom).
Pugliai baratunk, fra Michele ketfelet csinalt, (dupla ennyibol), az egyiknel a tepsi aljaba hagyma kerult, ra a teszta, a tetejebe finoman elszorva felbevagott koktelparadicsom es olajbogyo.
A masik fajtanal ket reteg teszta koze sajt es sonka kerult, a tetejere pedig nagy szemu so es sok rozmaring (ez esetben szaritott volt). Es persze mindig meg kell olajozni a tetejet is.
Elomelegitett, kb 250 fokos sutoben 20-30 percig sussuk, mig az alja megbarnul.
Az egyik legjobb etel, amit valaha ettem.

Megjegyzések